Vodomaterijal

Geberit

Geberit Silent-DB20: Trostruka zaštita od šumova

 

Geberit Silent-db20 ispunjava postojeće zahtjeve za zvučnu izolaciju bez ikakvih poteškoća, zato što je zvučna izolacija već instalirana. PE, plastika ojačana mineralima koja se koristi se za njihovu proizvodnju, cijevima i fitinzima daje veću težinu, čime se učinkovito smanjuje njihova prirodna vibracija i šum koji stvaraju. Rebra zvučne izolacije u zoni udara smanjuju širenje buke još više. Osim toga, držači sistemske cijevi za zidnu instalaciju zvučno odvajaju kanalizacijski sustav od zidova i stropova, čime se sprečava prijenos zvuka kroz tijelo.

 

Vise na www.geberit.ba


Geberit Mepla

 

Višeslojni cijevni sustav Geberit Mepla kombinira prednosti plastičnih i metalnih materijala. Time se omogućava brzi napredak rada na gradilištu u skladu s relevantnim standardima i propisima. Mepla se može koristiti fleksibilno i brzo, a trajno je nepropusna.

Sustav Geberit Mepla otporan je na koroziju i lagan, a načelno je stabilniji i trajniji od plastičnih cijevi. Sustav je testiran prema EN ISO 21003 i zato je u skladu sa svim uobičajenim standardima. Prikladan je za korištenje sa svim kvalitetama pitke vode pa zato nije potrebna prethodna analiza pitke vode. Može se koristiti u instalacijama pitke vode i grijanja.

Fleksibilne cijevi i tehnologija brzog i pouzdanog spajanja su ono zbog čega je sustav Geberit Mepla ekonomičan. U usporedbi s ostalim tehnikama instalacija, on postiže uštedu troškova do 20 posto, budući da je neophodno manje cijevnog materijala i rada, ali i manje fitinga. Dodaci Geberit MeplaTherm predstavljaju asortiman s cijevima i fitinzima za instalacije grijanja. Dostupni su fitinzi za stiskanje od materijala PVDF, mjedi i bronce.

 

Vise na www.geberit.ba


Geberit Pluvia – Odvodnja dvostruke količine kišnice pri upola manjem promjeru

 

Geberit desetljećima postavlja standarde u krovnoj odvodnji pomoću sustava s podtlakom Geberit Pluvia. Posebna konstrukcija vodolovnog grla Geberit Pluvia osigurava da se dovodne cijevi i odvodne vertikale brzo napune bez zračnih džepova kada pada kiša. Zatvoreni vodeni stup nastaje se u cijevima čime se stvara podtlak u sustavu cijevi te tako rezultira isisavanjem vode. Brzina odvodnje i kapacitet u znatnoj se mjeri povećavaju u odnosu na uobičajene odvode, usprkos manjim dimenzijama cijevi. Velika brzina protoka vode povećava snagu samočišćenja, a opasnosti začepljenja svodi na minimum.

 

Vise na www.geberit.ba


Geberit Mapress C-celik – Ekonomična alternativa

 

Geberit Mapress C-čelik konstruiran je za instalacije u kojima ekonomičnost igra glavnu ulogu. Sustav se uglavnom koristi u sustavima grijanja vodom, sustavima hlađenja vodom, mrežama hidrantskih cijevi ili komprimiranog zraka.

Sistemske cijevi Geberit Mapress C-čelik proizvedene su od nelegiranog čelika prema iznimno visokim radnim standardima i dostupne su u dvije različite verzije: ili plastificirane ili pocinčane izvana. Za primjenu kod sprinklera, cijevi Geberit Mapress C-čelik proizvedene dostupne su od nelegiranog čelika, pocinčane iznutra i izvana.

 

Vise na www.geberit.ba